731201.jpg

Tein tänään vaniljajäätelön kanssa tarjottavaa mustikkakukkoa, johon bongasin ohjeen Yhteishyvän Ruokalehdestä (8/06). Tämä voi olla monille vieras, mutta on niin helppo tehdä, että kannattaa kokeilla.

Pohja ja kuori:

200g margariinia

1dl sokeria

4dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

8dl mustikoita

3/4dl sokeria

Ensin sekoitetaan pehmeä rasva ja sokeri kulhossa. Sitten lisätään keskenään sekoitetut jauhot. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. 2/3 taikinasta taputellaa uunivuoan pohjalle ja reunoille. Mustikat vuokaan ja päällä sokeria ja ruokalusikallinen perunajauhoja, jos käyttää pakastemustikoita. Lopusta taikinasta taputellaan (itse kaulin) kukolle kansi. Koko herkku uuniin ja 175 astetta ja vajaa tunti.

Tarjoillaan haaleana vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

731202.jpg